Ovi prhki kolačići su nas podjestili na breskve ili neko slično voće, pa nismo odoljeli da ih ne nazovemo voćkicama.
Sastojci:
tijesto:
8 jaja
500 g šećera
2 kašike mlijeka u prahu
2 vrećice praška za pecivo
1 kg brašna
300 ml ulja
korica limuna
fil:
400 ml mlijeka
500 g oraha
400 g šećera
100 ml karamel umaka za preliv
100 g kokosovog brašna za posip
Malo više truda koji iziskuje ovaj kolač će vam se na kraju itekako isplatiti, jer ćete uživati u neodoljivim slatkim zalogajima.
Najprije izmiksajte jaja sa šećerom. Zatim, dodajte 1/3 brašna, mlijeko u prahu, koricu limuna i prašak za pecivo. Nastavite miksati, pa dodajte ulje i drugu trećinu brašna. Miksajte dok se svi sastojci ne sjedine, pa na kraju umiješajte i ostatak brašna, pa zamijesite glatko tijesto. Nije loše tijesto ostaviti neko vrijeme da se malo ohladi kako biste ga mogli lakše oblikovati.
Od glatkog tijesta rukama formirajte male kuglice koje trebaju biti prilično jednake kako biste ih kasnije lakše mogli sklopiti. Poslažite ih u tepsiju sa razmakom od 2-3 cm. Kuglice možete blago pritisnuti kako biste ih spljoštili. Kolačiće pecite na 170 stepeni oko 10 minuta, odnosno dok blago ne porumene. Izvadite ih i ostavite da se ohlade. Nakon toga, dno svake kuglice lagano izdubite kako biste napravili dodatni prostor za fil. Ostatke biskvita koji ste iskružili iskoristite za pravljenje fila.
Dakle, najprije sameljite orahe, pa ih dobro izmiješajte sa šećerom i ostatkom biskvita. Zagrijte mlijeko, pa toplim mlijekom prelijte ostale sastojke i sve dobro izmiješajte. Sa ovim filmo punite udubljenja u kolačićima, pa ih spajajte u „okruglice“. Spojene kolačiće uvaljajte, potom, u rastopljen karamel umak (možete ga kupiti gotovog ili ga napraviti od mlijeka i šećera), te ih pospite kokosovim brašnom. Voćkice možete jesti tople ili ostaviti da se ohlade.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.