19.9.2019. 12:22
0
Orah kolač s jabukama
Orahe i jabuke kad spojite teško da možete napraviti grešku. Ovaj kolač je mekan, sočan, ukusan, mirisan... Jednostavno neodoljiv!
Sastojci:

500 g jabuka 
100 g oraha
220 g smeđeg šećera
220 g putera
220 g brašna
100 g grožđica
2 kesice vanilin šećera
2 kašičice cimeta
3 jaja
1 kesica praška za pecivo
50 ml mlijeka

posip:
50 g oraha
15 g smeđeg šećera

Jabuke ogulite, pa ih možete ugrubo narendati ili ih isjeći na kriškice kao što je to učinio naš kuhar. Pospite ih sa jednom vrećicom vanilin šećera i jednom kaščicom cimeta, dobro ih izmiješajte i ostavite sa strane.

U većoj i široj zdjeli pjenasto umutite jaja, drugu kesicu vanilin šećera i smeđi šećer, pa dodajte kockice putera sobne temperature. Kada dobijete finu kremu, u smjesu umutite brašno, drugu kašičicu cimeta i prašak za pecivo. Zatim, dodajte grožđice, mljevene orahe i mlijeko, pa nastavite miksati dok se svi sastojci ne sjedine.

Pola smjese izlijte u kalup ili tepsiju, pa po njoj ravnomjerno rasporedite jabuke. Preko jabuka izlijte ostatak smjese, pa je pospite mljevenim orasima i smeđim šećerom.

Kolač pecite u zagrijanoj rerni na 180 stepeni oko 70-75 minuta. Toplog ga možete dodatno posuti s malo šećera u prahu. Tefal, ideje bez koji ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.