Mada nas većina teletinu koristi za šnicle i rolovanje, sa ovim mesom se može napraviti odličan lonac. Nešto fino i na kašiku.
Sastojci:
300 g teletine
400 g pelat paradajza
300 g krompira
150 ml bijelog vina
150 g mahuna
20 g putera
1 luk
1 mrkva
2-3 češnja bijelog luka
so
biber
šećer
svježi peršun
U većem loncu na puteru prepržite na kockice izrezane luk i mrkvu. Kad povrće omekša dodajte sitno nasjeckan bijeli luk, te kockice teleće šnicle. Čim meso promijeni boju, sve prelijte bijelim vinom, a za to vrijeme pelat paradajz usitnite, pa kad dobijete gusti umak ulijte ga u lonac. Posolite, pobiberite i malo pošećerite, te pustite da se krčka oko pola sata, odnosno dok se umak u potpunosti ne zgusne.
Tada ulijte toplu vodu, dodajte kocke krompira, mahune i svježi peršun. Po želji još možete sve posoliti i pobiberiti, te pustiti da se krčka još pola sata ili dok krompir ne postane mekan. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.