12.12.2019. 7:35
0
Junetina u naru
Za ovo jelo potrebno je malo više vremena za pripremu, ali na kraju dobijete takav rezultat da vam neće biti ni najmanje mrsko. Sočni komad junetine koji će vas preporoditi!
Sastojci:

oko 1 kg junetine 
1 veći nar
2-3 češnja bijelog luka
20 g putera
30 ml ulja
sok ½ limuna
mješavina začina
biber

Junetinu pospite mješavinom začina i biberom sa obje strane, pa rukama pažljivo što bolje utrljajte začine u meso. U posebnoj šerpici ili tavi zagrijte ulje, pa toplim uljem prelijte meso. Zagrijte i 100 ml vode, pa ga prelijte i vodom. Sve pokrijte aluminijskom folijom i stavite u rernu da se peče oko 40 minuta na 200 stepeni. 

Za to vrijeme, odvojite desetak komada sjemenki iz nara, a ostatak iscijedite u sok. Izvadite pečenje iz rerne, prelijte ga sokom, i ponovo ga vratite u rernu na još 40 minuta. Povremeno, možete po želji dodati još malo vode.

Ispečeno meso izvadite iz tepsije, a preostali umak procijedite u šerpu, stavite na laganu vatru, pa dodajte puter i sok od limuna. Umak krčkajte oko 10 minuta, odnosno dok se ne zgusne, pa sa njim prelijte meso i pospite sa sjemenkama koje ste odvojili. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.