18.2.2021. 14:32
0
Borovnichia
Želite li se zasladiti nečim drugačijim i osvježavajućim, onda je ova poslastica od chie i borovnica definitivno pravi izbor.
Sastojci:

200 g chia sjemenki
200 g borovnica
400 ml mlijeka
100 ml vrhnja za šlag
50 g indijskog oraha 
50 g suhe brusnice
50 g šećera
1 vrećica vanilin šećera

Indijski orah i brusnice prelijte mlijekom, pa stavite na vatru i zagrijavajte dok mlijeko ne proključa. Nakon toga, kuhajte sve još par minuta. Ovu smjesu prespite u Tefal blender, pa je miksajte dok ne usitnite orahe i brusnicu. Potom, prelijte sjemenke chie, pa sve dobro izmiješajte i ostavite da se hladi.

Borovnice zagrijte na laganoj vatri, pa dodajte šećer i vanilin šećer, pa sve krčkajte dok sok od borovnica ne postane gusti sirup. Ostavite da se ohladi.

Vrhnje za šlag izmiksajte u čvrst snijeg.

Slasticu servirajte u visoke čaše, tako što ćete najprije staviti malo smjese od chie, oraha i brusnice, pa je preliti borovnicama i na kraju staviti šlag. Dodatno, borovnichiju možete ukrasiti sa nekoliko bobica borovnice i par indijskih oraha.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.