29.11.2021. 12:35
0
Zobi keksi
Zobene pahuljice su vrlo popularna namirnica danas, pa ih možete naći kako u slatkim, tako i u slanim jelima. Mi smo ih dodali u kekse i jako smo zadovoljni rezultatom!
Sastojci:

140 g zobenih pahuljica
120 brašna
120 g putera
90 g šećera
1 jaje
1 kašičica cimeta
½ kesice praška za pecivo
korica limuna

Još jednom se Tefal multipraktik pokazao kao izvrsno rješenje za pripremu kolača. Najprije smo pjenasto izmiksali šećer i puter, a potom i jaje.

Nakon toga, stavili smo nastavak za miješanje tijesta, pa smo u smjesu dodali ostale sastojke: brašno, prašak za pecivo, zobene pahuljice, narendanu koricu limuna i cimet i nastavili s miksanjem. 

Od dobivene smjese formirali smo kolačiće u obliku kroketa i poslagali ih u tepsiju. Pekli smo ih na 180 stepeni 12 minuta i cijela nam je kuća zamirisala na kolače. Možete ih poslužiti uz čaj ili mlijeko, ili jednostavno bez ičega.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.