27.1.2023. 14:45
0
Srića od oslića
Kada pripremite ovakvog oslića nemoguće je da ne budete sretni. Kažu da ribu treba jesti barem jednom sedmično, ali ovako pripremljen oslić mogao bi se jesti svaki dan!
Sastojci:

500 g oslića
150 g karfiola
1 mrkva
½ ljubičastog luka
1 limun
1 kašika senfa gorušice
maslinovo ulje
svježi peršun
biber
so

Ako nemate u blizini ribarnicu, najednostavnije je da kupite smrznuti oslić u komadu. Ribu odledite i dobro posušite.

Zatim, pripremite prilog. U većoj zdjeli pomiješajte cvjetove karfiola sa izrendanom mrkvom, kolutićima luka i ploškicama limuna. Dodajte senf gorušicu, sitno nasjeckan svježi peršun, biber i so. Prelijte sve maslinovim uljem i dobro izmiješajte.

Ribu stavite na duplu alu foliju, pa preko nje rasporedite prilog. Dobro zamotaje u foliju i stavite peći u rernu na 180 stepeni oko 40 minuta.
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu i tiktoku.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.