Pošto su se u ovom jelu u harmoniji našli plodovi mora i plodovi kopna, onda nam je nekako logično bilo ovom receptu dati upravo ovakvo ime.
Sastojci:
200 g špageta
30 g putera
100 g cherry paradajza
svježi bosiljak
svježi peršun
50 ml vode
200 g morskih plodova (smrznutih)
biber
so
bijeli umak:
200 ml vrhnja za kuhanje
100 g dimljenog sira
U većoj šerpi, u slanoj vodi, špagete skuhajte al dente. Ocijedite ih i ostavite sa strane.
Zatim, u tavi rastopite puter, pa na njemu prepržite na pola izrezane cherry paradajze. Kada paradajz otpusti svoje sokove, dodajte krupno narezan bosiljak i sitno nasjeckan peršun. Ulijte toplu vodu, pa kad proključa dodajte morske plodove. Posolite, pobiberite i krčkajte oko 10 minuta. Tada dodajte skuhane špagete i sve dobro izmiješajte. Ostavite na laganoj vatri.
U posebnoj tavi zagrijte vrhnje za kuhanje, pa u njega dodajte kockice dimljenog sira. Miješajte dok se sir ne istopi, pa ovim umakom prelijte špagete.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu i tiktoku.