8.5.2017. 10:43
0
Krem supa od boba
S proljećem je stigla i sezona mahunarki, pa ćete na pijaci lako pronaći razne vrste boba. Bijeli, zeleni, šareni... Naš kuhar Žarko Marić se odlučio za zeleni i od njega nam pripremio super ukusnu krem supu.
Sastojci:

2 kašike maslinovog ulja
1 luk
1 mrkva
300 g boba
2 kašike peršuna
1/2 l povrtnog temeljca
mješavina začina
25 g parmezana

Prije nego se upustite u „avanturu“ zvanu krem supa od boba, koja od vas ne zahtijeva neko preveliko kulinarsko umijeće, bob prelijte vrelom vodom i pustite da se namače par minuta kako bi mu lakše skinuli opnu.

U šerpi zagrijte ulje, pa izdinstajte sitno nasjcekan luk i narendanu mrkvu. Zatim, dodajte bob, pa i njega prodinstajte prije nego ga zalijete povrtnim temeljcem. Dodajte peršun i mješavinu začina i pustite da se kuha oko 30 minuta na laganoj vatri.

Nakon toga, sve ide u blender, ili možete koristiti štapni mikser. Kada dobijete finu kremastu smjesu dodajte narendani parmezan i vaša supa je gotova. Ako vam je supa pregusta, možete dodati malo vrhnja za kuhanje.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.