9.5.2017. 10:59
0
Hrskavi šareni pire
Ako su vam dosadili klasični prilozi za glavna jela, kao što su kuhana riža, pečeni krompir, kus kus... kuhar Žarko Marić vam predstavlja šareni pire, koji će obogatiti vaš obrok, a volit će ga i oni najmlađi.
Sastojci:

50 g kukuruznih pahuljica
50 g parmezana
400 g krompira
4 mrkve
1 tikvica
50 g putera
3 kašike pavlake
mješavina začina
1 kašika peršuna
1 kašika ulja

Pire, a hrskav?! Kako je to moguće? Mali kuharski trik s kojim ćete od dosadnog pirea napraviti fantastičan prilog. Najprije stavite povrće da se kuha, a da bi se što prije skuhalo isjecite ga na manje komade. Dok se povrće kuha, u blenderu izmiksajte kukuruzne pahuljice i parmezan.

U kuhano povrće dodajte hladan puter koji je potrebno isjeći na manje kocke i pavlaku, pa sve lagano ispasirajte, ali ne previše. Predlažemo da probate ostaviti manje komadiće povrća u pireu. Zatim, dodajte mješavinu začina i jednu kašiku hrskave smjese koju ste dobili od kukuruznih pahuljica i parmezana.

Pire, potom, izlijte u vatrostalnu zdjelu, ili tepsiju, pospite po njemu ostatak hrskave smjese, dodajte peršun, sve zalijte uljem i stavite u rernu na 180 stepeni. Hrskavi šareni pire bit će gotov za otprilike 20 minuta.

KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.