Vrijeme je mladog krompira, pa je naš kuhar Žarko Marić odlučio napraviti jedno starinsko jelo sa malom "nadogradnjom". Krompir, meso i sir... ne može da vam se ne svidi!
Sastojci:
6 većih mladih krompira
450 g faširanog mesa
100 g mozzarelle
4 kašike maslinovog ulja
1 kašika peršuna
100 ml koncentrata paradajza
so
biber
Mladi krompir dobro operite, ali mu nemojte guliti kožicu. Izbodite ga na više mjesta viljuškom, premažite ga maslinovim uljem i stavite u rernu na 200 stepeni. Trebat će mu oko 50 minuta da postane mekan.
Dok se krompir peče, možete pripremiti nadjev. Na maslinovom ulju popržite faširano meso, začinite ga i dodajte koncentrat paradajza. Pustite sve da se krčka oko 15 minuta.
U krompiru koji ste izvadili iz rerne pažljivo napravite udubljenja (viljuškom ili kašikom), pa u njih stavite nadjev od mesa. Zatim, preko toga stavite komade mozzarelle, prelijte sve maslinovim uljem i vratite u rernu na još pet minuta. Uz ovo jelo poslužite sezonsku salatu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.