22.6.2017. 12:21
0
Neka vam sva čula zaigraju uz Lambada ploške
Svi ste čuli za ples lambada, a i pjesma je bila svojevrsni hit. Mi imamo hit i za vaše nepce, a kada ih jednom napravite, u lambada ploškama ćete uživati stalno. Posebno oni najmlađi.
Sastojci:

biskvit:
4 jaja
4 kašike vruće vode
1 Dr. Oetker vanilin šećer
150 g šećera
80 g pšeničnog brašna
80 g Dr. Oetker Gustina
2 Dr. Oetker Backin praška za pecivo
150 ml soka od naranče 

krema od naranče:
2 omota Dr. Oetker praška za puding s okusom vanilije
850 ml soka od naranče

nadjev:
500 g vrhnja za šlag
2 omota Dr. Oetker Kremfixa
2 omota Dr. Oetker vanilin šećera

Kao kod pripreme brojnih drugi kolača i slastica i za Lambada ploške vam je potrebna mala pomoć Dr. Oetkera.

Najprije napravite biskvit. Miskerom na najvećoj brzini oko jedne minute pjenasto umutite jaja i vodu. Zatim, pomiješajte Dr. Oetker vanilin šećer i obični šećer, dodajte u smjesu, pa mutite još dvije minute.

Pomiješajte brašno, Gustin i prašak za pecivo, te uspite u kremu od jaja. Miksajte na najnižoj brzini dok se krema ne poveže. Sve izlijte u tepsiju, ili kalup za kolače, i pecite u rerni oko 10 minuta.

Dok se biskvit peče, pripremite kremu od naranče. Pomiješajte Dr. Oetker prašak za puding s okusom vanilije sa šećerom i sokom od naranče i skuhajte prema uputama na omotu. Ostavite puding da se ohladi, ali ga povremeno promiješajte.

Kada biskvit izvadite iz rerne, najprije ga prelijte sa 150 ml soka, a potom lopaticom izlijte kremu od naranče i poravnajte je. Kolač ostavite da se hladi.

Na kraju napravite nadjev, za koji vam je potrebno da Dr. Oetker Kremfix, vrhnje za šlag i Dr. Oetker vanilin šećer umiksate u čvrsti snijeg koji ćete, potom, valovito rasporediti po kolaču.

Lambada ploške ostvite da se ohlade, a prije serviranja dodatno ih možete ukrasiti čokoladnim dekoracijama koje, također, možete pronaći među proizvodima Dr. Oetkera.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.