11.7.2017. 10:35
0
Pikantni hrskavi krompir iz rerne
Krompir je jedna od rijetkih namirnica koje rijetko ko ne voli. Svoju popularnost krompir je stekao zahvaljujući svom slatkastom okusu i laganom načinu pripreme. Upravo je takav današnji Pikantni hrskavi krompir iz rerne.
Sastojci:

1 kg krompira
2 kašike palente
2 kašike kukuruznog brašna
1 kašika mješavine začina
1 kašičica soli
1 kašika ljute mljevene paprike
1 kašika slatke mljevene paprike
pola šolje ulja

Krompir ogulite i narežite na deblje kriške. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno i začine, pa njima pospite krompir. Zatim, rukama baš kao Žarko Marić, krompir dobro izmješajte sa smjesom brašna i začina. Potrudite se da svaki krompir bude što bolje uvaljan u smjesu.

Tepsiju obložite papirom za pečenje koji je potrebno namastiti, pa ravnomjerno rasporedite krompir. Na kraju sve zalijte sa uljem i stavite u rernu na 200 stepeni.

Poslije pola sata, krompir izvadite iz rerne pa ga još jednom dobro izmješajte i vratite u rernu na još desetak minuta. Ukoliko želite pečeniji krompir ostavite ga u rerni još 10 minuta.

Ovako pripremljen krompir može biti odličan prilog, ali ga uz travnički sir ili slani kajmak možete poslužiti i kao predjelo. 
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.