18.7.2017. 13:12
0
Šampinjon piletina
Piletina može dosaditi, ali, srećom, postoji toliko recepata sa ovom namirnicom zahvaljujući kojima svaki put imate osjećaj da jedete nešto drugo. Tako je i sa Žarkinim receptom za šampinjon piletinu koji će vam donijeti potpuno drugačiji okus ovog mesa.
Sastojci:

2 kašike ulja
250 g piletine uvaljane u škrobno brašno
150 g šampinjona
so
biber
mješavina začina
1 češanj bijelog luka
1 kašika nasjeckanog đumbira

Pileća prsa isjecite na malo deblje trakice, pa ih dobro uvaljajte u škrobno brašno (gustin). Ugrijte ulje i na malo jačoj vatri ispecite piletinu. Pred kraj preženja dodajte šampinjone koje treba isjeći na malo deblje komade, kako se ne bi prepekli i izgubili svoj okus.

Začinite, smanjite vatru i dodajte bijeli luk i đumbir, pa pustite par minuta da otpuste svoju aromu i sklonite jelo s vatre. Uz ovako pripremljenu piletinu možete servirati kuhanu rižu, ili svježe narendanu tikvicu.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.