20.7.2017. 18:12
0
Slani muffini s tikvicom, mozzarellom i šunkom
Našem kuharu Žarki se ove sedmice izgleda mnogo dopadaju tikvice, pa ih dodaje u razna jela kao glavni sastojak. Muffini s tikvicama? Što da ne! Mirišu na kolače a uživate u slanoj poslastici.
Sastojci:

1 šolja glatkog brašna
1 šolja kukuruznog brašna
2 kašike praška za pecivo 
1 kašičica sode bikarbone
1 kašičica soli
2 kašike vlasca
2 jaja
½ šolje jogurta
2 kašike maslinovog ulja
2 izrendane tikvice 
50 g parmezana
100 g mozzarelle
100 g šunke
ulje

Kao i kod prethodnih recepata s tikvicama probajte ih ne guliti ako su mlade. Dobro ih operite i izrendajte s korom. U posebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, prašak, sodu, so i vlasac), pa u to umiješajte jaja, ulje i jogurt. 

Kada dobijete finu smjesu u nju dodajte narendane tikvice koje ste prethodno dobro ocijedili. Kalupe za muffine pomastite i pospite parmezanom, pa u njih stavljate po veliku kašiku smjese. Na to posložite po par kockica mozzarele i kockice šunke, pa sve ponovo zalijte smjesom za muffine.

Na kraju sve pospite parmezanom i stavite u rernu na 190 stepeni i pecite oko pola sata, odnosno dok muffini fino ne porumene. Uz muffine se super slaže jogurt ili sezonska salata, a svidjet će vam se i solo, bez ičega.
 
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.