Ako ste ljubitelj dobrog komada mesa, onda je recept za janjetinu u slast pravi izbor. Dobit ćete mekano, sočno i super ukusno meso oko kojeg će se malo više truda kojeg ste uložili itekako isplatiti na kraju.
Sastojci:
1,5 - 2 kg janjetine od rebara ili prednje plečke
sok ½ naranče
grančica svježeg ruzmarina
1,5 - 2 dcl bijelog vina
so
mješavina začina
ulje
BBQ sos
Ako to već nije učinio mesar, dijelove mesa na kojima ima kožice obavezno zarežite nožem na par mjesta, pa tek onda ga prelijte marinadom. Žarko Marić je u svoju marinadu stavio ulje, sok naranče, ruzmarin, so, mješavinu začina i već gotovi BBQ (roštiljski) umak, a vi, naravno, možete dodati i svoje omiljene začine i prilagoditi okuse janjetine vašim željama.
Kao i kod svih marinada, i ovdje je bitno da meso što više vremena provede u sosu, tako da je najbolje da meso prenoći u marinadi, hladeći se u frižideru.
Dan poslije, meso je spremno za rernu, ali prije nego ga stavite na pečenje prelijte ga bijelim vinom. Rernu ugrijte na 220 stepeni, pa kad stavite meso u nju, smanjite na 200 i pecite oko 40 minuta. Meso pecite prekriveno folijom, pa je poslije 40 minuta skinite i pustite da se meso zapeče.
Ovako pripremljena janjetina odlično ide uz mladi krompir i sezonsku salatu.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.