14.8.2017. 13:06
0
Poparica
Stara narodna kaže, neka ima mlijeka i hljeba u kući i ne boj se gladi. Popara ima raznih, a Žarko Marić nam je napravio onu koja bude najbrže gotova i savršena je za doručak.

Sastojci:

1 l mlijeka
200 g starog hljeba
pustiti da proključa
30 g putera
50 ml vrhnja za kuhanje
1 kašičica bijelog luka u prahu

Za ovo jelo stvarno ne trebate biti kulinarski stručnjak. U većoj šerpi zagrijte mlijeko, pa u njega dodajte narezan ili rukama iskidan stari hljeb. Kada mlijeko proključa, smanjite vatru i dodajte puter i vrhnje za kuhanje, pa miješajte dok se popara ne zgusne.

Kuhajte na laganoj vatri oko tri minute, neprestano miješajući, pa pred kraj dodajte bijeli luk u prahu. Poparicu po želji možete dodatno začiniti. Žarko ju je prije serviranja posuo sa svježim peršunom. Ovo je odličan recept da iskoristite stari hljeb.

KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.