13.10.2017. 11:21
0
Dva sendviča malo jača
Uporedo sa usavršavanjem recepata za glavna jela, razvijali su se i recepti za sendviče. Danas svaki ozbiljniji restoran ima posebnu ponudu sendviča koji su prava gurmanska poslastica. Žarko Marić nam je složio svoje dvije verzije.
Sendvič s faširanim mesom:
120 g faširanog mesa
1 crvena paprika
30 g žutog sira
¾ kriške suhog mesa
1 kašika ulja
1 manji luk
50 g šampinjona
senf
so

Topli sendvič iz rerne:
pureća šunka
žuti sir
kiseli krastavci
ciabatta
senf

Za prvi sendvič najprije napravite mesnu štrucu od faširanog mesa, pola crvene paprike i žutog sira po želji kojeg ste isjekli na kockice. Zavisno od toga koje ćete pecivo koristiti, u takav oblik formirajte i mesni nadjev. Kako se Žarko odlučio na frešu, onda je od mesa formirao kobasicu. 

Vaš komad mesa pokrijte sa kriškama suhog mesa i stavite u rernu na 190 stepeni i pecite oko 25 minuta. Za to vrijeme u tavi, na malo ulja, prepržite drugu polovinu crvene paprike, sitno nasjeckan luk i šampinjone. Unutrašnjost peciva u kojem ćete poslužiti sendvič premažite senfom, pa u njega stavite meso iz rerne i sve prelijte sa povrćem iz tave. I ovoga puta društvo u kuhinji Žarki je pravio Tefal.

I za drugi sendvič možete koristiti pecivo po želji, baš kao i nadjev. Žarko se odlučio za pureću šunku, sir ementaler i kisele krastavce, ali vi to možete sve modifikovati prema sebi. Unutrašnjost peciva premažite senfom, pa dodajte sastojke za sendvič. Pecivo pritisnite malo jače odozgo, premažite ga blago uljem ili rastopljenim puterom, pa ga stavite u rernu na 180 stepeni oko 10 minuta.
KuhPoh pratite i na facebookuyoutubeu i twitteru.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.