Gulaši od mesa su prvoklasna klopa, ali za njihovu pripremu je potrebno malo više vremena i strpljenja, pa je Žarko Marić napravio vrlo ukusan gulaš od prase i gljiva koji bude mnogo brže gotov.
Sastojci:
80 g prase
120 g šampinjona
200 g bukovača
1 kašika putera
3 kašike ulja
1 glavica luka
1 zelena paprika
200 ml vrhnja za kuhanje
100 ml pavlake
so
biber
crvena paprika
peršun
majčina dušica
Na puteru pomiješanim sa uljem prodinstajte luk, papriku i prasu. Kad povrće omekša dodajte šampinjone i bukovače (možete koristiti i druge gljive) koje nije potrebno previše sitniti.
Gulaš začinite pa pustite da voda od gljiva ispari. Zatim, dodajte vrhnje i pavlaku i pustite ga da krčka oko 15 minuta. Ovo ukusno i toplo varivo možete poslužiti uz rižu ili pire, a možete ga jesti i solo uz par kriški crnog hljeba. Za brzu pripremu ovog jela Žarko je imao pomoć svog vjernog prijatelja
Tefala.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu i twitteru.