Dosadilo vam je meso? Tjestenina? A nije vam ni do ribe? Žarko Marić onda ima pravo rješenje za vas. Salata od leblebija obogaćena ukusnim feta sirom nešto je drugačije na vašem meniju i vrlo osvježavajuće.
Sastojci:
600 g leblebija iz konzerve
200 g ljubičastog kupusa
200 g cherry paradajza
150 g feta sira
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
1 kašika peršuna
so
biber
Leblebije isperite, te dobro ocijedite, pa ih prespite u duboku zdjelu. Ljubičasti kupus isijecite što sitnije i dodajte leblebijama.
Cherry paradajz izrežite na pola, dodajte u zdjelu, te sve zalijte kvalitetnim masliovim uljem. Po želji posolite, stavite biber i sirće, te rukama dobro izmiješajte sve sastojke.
Prije dodavanja, feta sir probajte, pa ako je preslan kratko ga isperite pod mlazom vode. Možete ga isjeći na kockice, ili ga jednostavno, kao Žarko, rukama iskomadajte i dodajte u salatu. Sve pospite svježim peršunom, kratko promiješajte i uživajte u potpuno novim okusima. Prijatno od
Tefala!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.