10.11.2017. 14:15
0
Leblebli salata s feta sirom
Dosadilo vam je meso? Tjestenina? A nije vam ni do ribe? Žarko Marić onda ima pravo rješenje za vas. Salata od leblebija obogaćena ukusnim feta sirom nešto je drugačije na vašem meniju i vrlo osvježavajuće.
Sastojci:

600 g leblebija iz konzerve
200 g ljubičastog kupusa
200 g cherry paradajza
150 g feta sira
5 kašika maslinovog ulja
1 kašika sirćeta
1 kašika peršuna
so
biber

Leblebije isperite, te dobro ocijedite, pa ih prespite u duboku zdjelu. Ljubičasti kupus isijecite što sitnije i dodajte leblebijama. 

Cherry paradajz izrežite na pola, dodajte u zdjelu, te sve zalijte kvalitetnim masliovim uljem. Po želji posolite, stavite biber i sirće, te rukama dobro izmiješajte sve sastojke.

Prije dodavanja, feta sir probajte, pa ako je preslan kratko ga isperite pod mlazom vode. Možete ga isjeći na kockice, ili ga jednostavno, kao Žarko, rukama iskomadajte i dodajte u salatu. Sve pospite svježim peršunom, kratko promiješajte i uživajte u potpuno novim okusima. Prijatno od Tefala!
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.