13.11.2017. 11:06
0
Krompir pire s mrkvom
Većina nas je navikla da uz glavno jelo bude i neki fini prilog. S pireom od krompira teško da možete pogriješiti, a Žarko Marić je u sve to dodao i malo mrkve. Rezultat je šareniji i ukusniji pire.
Sastojci:

1 kg krompira
200 g mrkve
2 kašike mješavine začina
125 g putera
100 ml mlijeka
1 kašika peršun
1 kašika vlasca

Krompir ogulite i izrežite na kocke, pa zajedno sa mrkvom koju nije potrebno previše sitniti stavite u veliki lonac s vodom u koju ste stavili mješavinu začina, so i biber. Sve kuhajte oko pola sata, odnosno dok krompir ne bude potpuno mekan.

Skuhano povrće ocijedite, pa ga prebacite u veću zdjelu u kojoj ćete ga moći pasirati. Dok pasirate povrće, najprije dodajte puter. Kad se puter u potpunosti rastopi, dodajte mlijeko, posolite i pobiberite, te nastavite pasirati. Žarki je u pripremi jela ponovo pomogao Tefal!

Bilo bi dobro da krompir i mrkvu ne ispasirate u potpunosti, a pred kraj u sve dodajte svježi peršun i vlasac. Osim kao odličan prilog, ovo jelo možete servirati i kao laganu večeru. 
 
KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.