Kupovne tortilje su pune raznoraznih aditiva, a i cijena im nije baš pristupačna. Zato je Žarko Marić pripremio recept za domaće tortilje koje su zdravije i mnogo ukusnije.
Sastojci:
350 g pšeničnog brašna
150 g kukurznog brašna
½ vrećice praška za pecivo
50 ml maslinovog ulja
250 ml tople vode
Najprije, dobro pomiješajte suhe sastojke, pa tek onda dodajte ulje i toplu vodu. Tijesto mijesite dok ne postane kompaktno i ne počne se odvajati od rubova zdjele.
Zatim, tijesto podijelite na manje kuglice veličine šake, poredajte ih na tablu, pokrijte ih krpom i ostavite najmanje 10 minuta na toplom.
Kugle tijesta razvaljajte na pobrašnjenoj površini na što tanje palačinke, pa ih pecite u tavi sa neprijanjajućom podlogom bez ulja. Žarko je koristio
Tefal tavu i bez problema ispekao savršene tortilje. Tortilje pecite po 2-3 minute sa svake strane i slažite ih jedne na druge.
Za punjenje tortilja možete koristiti umak od mesa i povrća, sirne namaze ili grilovano povrće.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.