22.2.2018. 10:58
0
Pastrmka u carskom povrću
Pastrmka je najukusnija kad se priprema na roštilju, ali kad smo spriječeni da roštiljamo, onda dobro dođe ovaj recept za pripremu ribe u rerni.
Sastojci:

1 kg pastrmke
500 g carskog povrća (karfiol, brokula, mrkva)
1 limun
1 ljuta papričica
1 glavica bijelog luka
so
svježi peršun
ruzmarin
maslinovo ulje

Svježu pastrmku je danas vrlo jednostavno nabaviti, a u ribarnici zamolite da vam je i očiste s vana i iznutra. Ribu dobro operite pod jakim mlazom vode, pa je fino posušite. Zarežite je na nekoliko mjesta i posolite.

Carsko povrće možete kupiti zaleđeno, ili ako imate vremena kupite svježu glavicu karfiola, brokule i nekoliko mrkvi, pa napravite sami svoju carsku mješavinu. Ukoliko koristite zaleđeno povrće, nije ga potrebno kuhati, a ako pravite od svježeg onda je dobro da ga kratko obarite.

U unutrašnjost ribe stavite kriške limuna i po jedan češanj bijelog luka. U posebnoj zdjeli pomiješajte maslinovo ulje, svježi peršun, sitno nasjeckan bijeli luk, ruzmarin i svježu ljutu papričicu. Sa tom smjesom prelijte ribu i povrće i sve pecite na 220 stepeni oko 20 minuta.

Zdravo, lagano i ukusno ovo jelo će vam otkriti novu dimenziju pastrmke. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.