12.3.2018. 11:13
0
Suhomesnati rižoto s tikvicama
Ljubitelji rižota znaju da se ovo jelo može kombinirati sa različitim namirnicama. Rezultat sa suhim mesom i tikvicama je fantastičan!
Sastojci:

2 kašike ulja
1 stabljika mladog luka
50 g suhog mesa
400 g tikvica 
1 kašika peršuna
200 ml bijelog vina
250 g kuhane riže
200 ml povrtnog temeljca
1 kašika putera
2 kašike parmezana
mješavina začina
biber
so

Na ulju kratko prepržite na kolutiće izrezanu stabljiku mladog luka i suho meso isječeno na tanke trakice. Kada luk omekša dodajte narendane tikvice i pirjajte dok tečnost od povrća ne ispari. Zatim, sve prelijte bijelim vinom i začinite.

Rižu skuhajte posebno, ali je nemojte prekuhati, pa je dodajte kada vino ispari. Sve dobro izmješajte i prelijte sa povrtnim temeljcem. Na laganoj vatri pustite da riža upije svu tečnost. Pred kraj u rižoto dodajte puter i izrendani parmezan i skinite s vatre. Uz ovaj rižoto prijat će šolja kiselog mlijeka. Žarko Marić je i ovoga puta imao pomoć svog prijatelja Tefala.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.