Keleraba nije povrće koje ćemo „poletjeti“ da kupimo, ali ako vam kažemo da imaju malo kalorija, a mnogo vitamina, i da su jako ukusne, možda se sljedeći put u vašoj korpi nađe i poneki plod kelerabe.
Sastojci:
500 g kelerabe
250 g faširanog mesa
150 g šampinjona
50 g riže
1 l paradajza sosa
2 kašike ulja
1 luk
mješavina začina
so
svježi peršun
2 češnja bijelog luka
biber
Dakle, kelerabe ogulite i iskružite im unutrašnjost kako biste ih punili. Unutrašnjost (meso) kelerabe ne bacajte već ga iskoristiti za pravljenje punjenja.
U dubljoj tavi prepržite luk na ulju, pa dodajte faširano meso. Kratko ga propirjajte, pa dodajte šampinjone, bijeli luk i začine. Dobro izmiješajte i skinite s vatre. U tu smjesu dodajte rižu koju ste prethodno obarili (kratko skuhali).
Kelerabe napunite ovom smjesom, i poredajte ih u tepsiju. Ostatak nadjeva izlijte oko keleraba po tepsiji. Sve prelijte sa paradajz sosom i stavite u rernu na 185 stepeni. Poslije otprilike sat vremena, vaš ukusni obrok biće gotov. U kelerabe prije serviranja možete dodati kašiku milerama ili pavlake.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.