15.3.2018. 11:01
0
Šarena salata sa dimljenom pastrmkom
Svega pomalo, bio bi kratak opis ovog laganog obroka koji je prejednostavan za napraviti. Naravno, vi možete napraviti kombinaciju svojih namirnica, ali ova koju je napravio Žarko Marić je savršena!
Sastojci:

40 g rukole
20 g kiselih krastavaca 
30 g mrkve
20 g žute paprike
20 g rotkvice
20 g mladog luka
10 g luka srebrenca
30 g brokule
30 g paradjza
200 g filea dimljene pastrmke
ulje
sirće
aceto balsamico
so 
bijeli luk u prahu
mješavina začina

Kod pripreme ove salate bitno je imati oštar nož i malo strpljenja. Za početak stavite brokulu da se kuha u vodi koju ste blago posolili, a filete dimljene pastrmke (koje možete nabaviti u svakom većem marketu) natrgajte na zalogaje.

Kisele krastavce nasjeckajte na sitno, a na kockice izrežite paradajz i papriku. Rotkvicu, mladi luk i luk srebrenac isjecite na tanke ploškice, a mrkvu je najbolje izrendati.

Na kraju vam ostane da sve sastojke pomiješate i začinite. Dakle, u veću i dublju zdjelu ubacite rukolu, kisele krastavce, mrkvu, papriku, rotkvicu, mladi luk i luk srebrenac, te skuhanu brokulu i paradajz. Zatim, dodajte komadiće pastrmke, prelijte sve sa malo ulja, sirćeta i aceto balsamica, začinite i dobro izmiješajte. Uz ovaj zdravi i osvježavajući obrok možete poslužiti tost ili crni hljeb. Tefal, ideje bez kojih ne možete!


KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.