24.4.2018. 12:20
0
Brzinski pileći paprikaš
Ko može odoljeti mekanim i sočnim pilećim zalogajima prožetim aromama suhog mesa i povrća? Žarko Marić ima super jednostavan recept za paprikaš koji je gotov za pola sata!
Sastojci:

1 pile (oko 1,5 kg)
2 kašike ulja
30 g suhog mesa
1 luk
1 kašika mljevene crvene paprike
150 g šampinjona
2 svježe paprike babure
2 svježa paradajza
2 češnja bijelog luka
1 kašika brašna
50 ml vrhnja za kuhanje
50 ml vode
biber
so
svježi peršun

Na ulju prepržite luk i suho meso, te začinite s mljevenom crvenom paprikom. Kada luk omekša dodajte komade pileta koje ste prethodno istranžirali. 

Piletinu prepržite sa svih strana, pa dodajte isjeckanu svježu papriku i šampinjone. Začinite i poklopite, pa na laganoj vatri krčkajte oko 20 minuta.

Nakon toga dodajte svježi paradajz nasjeckan na kockice (ukoliko mu je deblja kora, možda je najbolje da ga ogulite prije dodavanja) i sve dobro izmiješajte i pustite neka krčka. U posebnoj zdjelici pomiješajte brašno, vrhnje za kuhanje i vodu, pa postepeno dodajite u jelo, neprestano miješajući. Kada se umak od paprikaša počne zgušnjavati jelo skinite s vatre. Pravljenje paprikaša Žarki je i ovoga puta umnogome olakšao njegov partner Tefal!

Uz ovaj paprikaš možete poslužiti tjesteninu i sezonsku salatu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.