17.5.2018. 12:23
0
Kraljevska salata
Legenda kaže da kraljevi ako zatraže, mogu dobiti i ptičijeg mlijeka. Stoga kombinaciju vrhunskih namirnica u ovoj salati nismo mogli nazvati drugačije, nego kraljevska!
Sastojci:

100 g dimljenog lososa 
100 g mješavine salata 
50 g marinirane artičoke 
10 kuhanih jaja japanskih prepelica 
svježa majčina dušica

dresing:
1 kašika senfa
2 kašike djevičanskog maslinovog ulja
1 kašika acetto balsamica
sok ½ limuna
so
biber

Pošto najviše posla u pripremi ove salate ima oko prepeličijih jaja, onda je najbolje da krenete od njihovog kuhanja. Jaja stavite u hladnu vodu i kuhajte oko 10 minuta. Skuhana jaja prebacite u zdjelu sa ledenom vodom i ostavite ih nekoliko minuta. To bi vam trebalo olakšati proces guljenja ljuske.

U većoj dubljoj zdjeli pomiješajte što više različitih salata (zelena salata, radić, rukola, matovilac), pa dodajte komadiće marinirane artičoke koje možete nabaviti u bolje snabdijevenim marketima. 

File dimljenog lososa iskidajte na zalogaje, a kuhana jaja isijecite na pola, pa sve dodajte u salatu. Sve bogato pospite svježom majčinom dušicom, te pripremite dresing.

U manjoj zdjeli dobro izmiješajte senf, maslinovo ulje (što kvalitetnije), acetto balsamico, sok limuna, te so i biber, pa dresing prelijte preko salate. Salatu blago izmiješajte i servirajte uz tost ili prepečeni hljeb. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.