5.7.2018. 15:39
0
Bačonanko
Malo banana, malo čokolade i dobijete bačonanko, ukusni napitak koji će obožavati klinci, a i oni stariji neće imati ništa protiv da zaslade sa nečim malo drugačijim.
Sastojci:

100 g tamne čokolade 
150 ml vrhnja za šlag
2 banane 
1 kašika soka od limuna 
180 ml jogurta 

Za ovaj recept najbolje je koristiti čokoladu sa što većim udjelom kakaa, ali ništa lošije neće biti ni ako se poslužite čokoladom za kuhanje ili mliječnom čokoladom. Istrgajte je na kockice, prelijte sa 100 ml vrhnja za šlag i otopite na laganoj vatri. Kada se vrhnje i čokolada sjedine i postanu glatki skinite s vatre i ostavite da se hladi.

Banane ogulite i isjecite na ploške, pa ih pospite sokom od limuna kako ne bi potamnile. Ubacite ih u blender, dodajte ohlađenu smjesu od čokolade, ostatak vrhnja i jogurt, pa sve miksajte dok smjesa ne postane dovoljno tečna. Ukoliko vam je smjesa pregusta, slobodno dodajte malo mlijeka. Bačonanko možete piti odmah, ili po želji rashladiti u frižideru.

Uz ovaj napitak možete dodatno poslužiti kolutiće svježe banane koji su odlični ako ih umočite u bačonanko. U pripremi ovog ukusnog napitka Žarko Marić je imao veliku pomoć Tefala!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.