Kad se poželite „nečeg na kašiku“ možete si i sami ispuniti želju, pa se počastiti sa šarenom mućkalicom koja zaista nije zahtjevna za napraviti.
Sastojci:
4 kašike ulja
500 g faširanog mesa
1 luk
1 mrkva
1 paprika babura
2 paradajza
200 g žutih mahuna
250 ml paradajz sosa
250 ml povrtnog temeljca
4 češnja bijelog lula
so
biber
svježi peršun
mješavina začina
Na dvije kašike ulja popržite faširano meso. Oko sedam minuta biće dovoljno, pa ga ostavite sa strane.
Zatim, u većoj šerpi na druge dvije kašike ulja prepržite luk, pa dodajte mrkvu nasjeckanu na kockice i papriku baburu. Nakon par minuta, dodajte svježi paradajz isjeckan na kockice i dinstajte dok tečnost skoro ne ispari. Dodajte mahune, pa nastavite dinstati još 5-10 minuta.
Potom, dodajte preprženo meso i sitno nasjeckan bijeli luk, pa sve prelijte sa paradajz sosom i temeljcem. Začinite sa soli, biberom, mješavinom začina, te svježim peršunom i ostavite da se krčka na laganoj vatri oko pola sata. Ukoliko ste ljubitelj ljutog, pri kraju kuhanja u mućkalicu možete ubaciti i chili papričicu.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.