13.8.2018. 14:08
0
Mandinjo sok
Mango je sočan, a dinja aromatična! Kad spojite njihove sokove dobijete super zdravi i neodoljivo ukusni Mandinjo napitak.
Sastojci:

1 mango
½ dinje
1 mrkva
100 ml mineralne vode
1 limun
svježa menta

Mango je nekrunisani kralj voća, a obiluje aminokiselinama i vitaminima. Stoga je savršen za kombinaciju s dinjom i napitak koji će vam zasigurno osvježiti ovo ljeto.

Ono što je vrlo bitno za ovaj recept jeste da su mango i dinja zreli, te da imate adekvatan sokovnik. Žarko Marić, na sreću, posjeduje sokovnik TEFAL XXL ZN655H koji od različitog voća, koje nije potrebno guliti i sjeckati, stvara savršene napitke.

U sokovnik ubacite mango, dinju, mrkvu i limun i sačekajte da dobijete pravu malu vitaminsku bombu.

Potom limun i svježu mentu dobro usitnite i stavite na dno čaše, pa sve prelijte sokom. Na kraju dodajte ledenu mineralnu vodu. Neće smetati ni par kockica leda za potpuni užitak!
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.