24.9.2018. 12:12
0
Tropska lava
Topli i mekani komadići tropskog voća u kombinaciji sa ledenim sladoledom donose nevjerovatno ukusno osvježenje!
Sastojci:

1 zreo ananas
1 zreo mango
1 kašika svježe mente
1 kašika meda
1 kašika susama
sladoled po želji

Fritezu obično povezujemo s pomfritom, ali TEFAL ActiFry Express friteza je mnogo više od toga. Osim hrskavog krompira kojeg možete napraviti sa samo jednom kašikom ulja, sa ovim aparatom možete kuhati i druga jela, ili pripremiti slastan desert kao što je Tropska lava.

Ananas i mango ogulite i isjeckajte na fine kockice. U fritezu stavite med i zagrijavajte 8 minuta, sve dok se ne karmelizira. Tek tada ubacite kockice ananasa i manga. 

Svježu mentu fino usitnite, pa je pospite po voću i sve kuhajte još 5 minuta. 

Servirajte tako što ćete u zdjelicu staviti dvije kugle sladoleda po želji, pa ih prelijte toplim voćem i na kraju sve pospite s malo susama.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.