10.10.2018. 13:59
0
Pileća krila sa grila
Sa OptiGrillom je uvijek vrijeme za roštilj. I koju god namirnicu da izaberete dobit ćete savršeno grilovan obrok neodoljivog okusa.
Sastojci:

500 g pilećih krila
120 g brašna
1 kašika mljevene crvene paprike
1 kašika kurkume
ulje
biber
so

umak:
20 g putera
2 kašike chili sosa
origano

U većoj zdjeli pomiješatjte brašno, mljevenu crvenu papriku, kurkumu, so i biber. Tu smjesu, potom, prespite u veću kesu za zamrzivanje namirnica, pa u nju ubacite pileća krila i dobro izmiješajte.  Potrudite se da se brašno što bolje prilijepi za meso. Krila, zatim, prebaciti iz kese u veću zdjelu, pa ih blago prelijte uljem.

Tefal Optigrill upalite i odaberite program za pečenje piletine. Kada se gril ugrije, poredajte krilca i poklopite. S vremena na vrijeme, za što bolje rezultate pečenja, krila možete i okrenuti.

Nakon što su se krila savršeno ispekla, pripremite i pikantni umak koji će dodatno obogatiti obaj obrok. Rastopite puter i pomiješajte sa chili sosom i origanom, te dobro izmiješajte. Vruća krilca umačite u ovaj sos, i slažite ih na kriške francuskog hljeba kojeg možete malo tostirati u OptiGrillu. Ako vam ostane sosa, slobodno ga prelijte preko krilaca. Sočno, mekano, hrskavo... Nakon što ih probate, više nikad neće praviti krila na neki drugi način!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.