14.11.2018. 10:00
0
Gusti sok od tikve
Tikvu još nazivaju i kraljicom jeseni, a od nje se osim slanih i slatkih jela, mogu praviti sokovi puni okusa i mirisa.
Sastojci:

600 g tikve
3 jabuke 
malo džumbira
1 kašičica klinčića
sok 1 limuna
sok 3 naranče
3 kašike meda
1 kašika limutosa

Tikvu i jabuke ogulite, pa isjeckajte na kockice. Stavite voće u veću šerpu, prelijte vodom i kuhajte oko 40 minuta. Pred kraj, dodajte sitno nasjeckan komadić đumbira, klinčiće, limuntos, med i iscijeđeni sok 1 limuna i 3 naranče. Skuhano voće ostavite da se ohladi.

Za sljedeću fazu pravljenja ovog ukusnog i zdravog napitka, potreban vam je dobar blender, a naš kuhar je odlične rezultate miksanja postigao sa Tefal BlendForce blenderom.

Izmiksan sok možete procijediti kako biste odstranili klinčiće i ostavite ga da se fino ohladi. Ovako pripremljen sok treba popiti u roku od 24 sata i odlična je zamjena za fabričke sokove pune šećera.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.