Domaće paštete su prave male delikastese, a sa Tefal štapnim mikserom možete ih pripremati svakodnevno bez imalo napora.
Sastojci:
1 kg faširane junetine
20 g soli
20 g zelenog bibera u zrnu
1 kašičica bibera
1 kašičica crvene paprike
1 kašičica mažurana
1 kašičica timijana
1 kašičica đumbira u prahu
1 kašičica muškatnog oraščića
Zamolite vašeg mesara da vam dva puta isfašira fin komad junetine bez previše masnih dijelova. U meso potom dodajte začine: so, biber, crvenu papriku, mažuran, timijan, đumbir u prahu, te muškatni oraščić. Sve dobro izmiješajte kako bi se začini što bolje rasporedili po mesu.
Začinjeno meso prebacite u tepsiju, kalup, ili vatrostalnu zdjelu, i dobro ga ispritiščite rukama kako bi se ravnomjerno ispeklo. Prekrijte ga alu folijom i stavite u zagrijanu rernu na 100 stepeni. Meso pecite 90 minuta. Na ovoj temperaturi meso će se zapravo skuhati u vlastitom soku i biće nevjerovatno ukusno.
U toplo meso dodajte procijeđen zeleni biber u zrnu (možete ga nabaviti u svakom većem marketu i pakovan je u malim teglicama), pa sa štapnim mikserom izmiksajte smjesu dok ne dobijete kremastu paštetu. Savršene rezultate naš kuhar je dobio sa
Tefal štapni mikserom Optitouch HB833138.
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.