13.12.2018. 10:58
0
Sirup od grožđa
Tamno grožđe ima mnogo dobrih osobina, a neke od njih su da može poboljšati pamćenje, ali i u vaš organizam donijeti antioksidanse i vitamine. Pa zašto ga onda ne iskoristiti za pravljenje domaćeg sirupa?!
Sastojci:

5 kg crnog grožđa 
800 g šećera
20 g limunske kiseline/limuntosa
1,5 l vode 

Sa ovim jednostavnim receptom za koji vam je potreban samo jedan dobar kućanski aparat, kao što je Tefal štapni mikser Optitouch HB833138, dobit ćete ukusan i zdrav napitak.

Grožđe najprije dobro operite, pa ga potom lagano usitnite mikserom. Nemojte grožđe previše usititnite jer će vam kasnije biti teže ispasirati ga. Dakle, kada ste grožđe usitnili ispasirajte ga kroz sitno cijedilo, a sok koji dobijete prelijte u veću šerpu.

U sok dodajte šećer, limunsku kiselinu i vodu, pa zagrijavajte dok ne proključa neprestano miješajući kako bi se sav šećer istopio. Ako se šećer nije u potpunosti rastopio kuhajte sirup dok ne dobijete glatku tečnost.

Ostavite sirup da se prohladi, uklonite pjenicu ako se stvorila na vrhu, pa ga prelijte u flaše ili teglice kako biste ga mogli uskladištiti. Uzdravlje!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.