Jako je aromatičan i zavodljivog je okusa, pa je odličan sastojak, ne samo za kuhana jela, već i za svježe salate. Salata od celera sa orasima će vas oboriti s nogu!
Sastojci:
350 g korijena celera
350 g jabuka
100 g rotkvice
150 g sira edamer
100 g oraha
sok 1 limuna
dresing:
200 ml vrhnja za kuhanje
sok 1 naranče
mješavina začina za salatu (so, biber, bosiljak, ruzmarin, majčina dušica)
Ako još niste probali grickati svjež korijen celera, ovaj recept je prava prilika da zavolite celer na drugačiji način. Korijen celera očistite i ogulite, pa ga narendajte na trakice srednje veličine.
Kada je riječ o jabukama najbolje je da izaberete neke kisele, koje je također potrebno oguliti, pa zatim narendati kao i celer. Pomiješajte jabuke i celer, pa ih prelijte limunovim sokom.
Rotkvice nemojte guliti, već ih samo narežite na tanke ploškice, pa dodajte u salatu. Sir isjeckajte na kockice, a orahe samo grubo usitnite i pomiješajte sa ostalim namirnicama.
U vrhnje za kuhanje ulijte sok naranče i začinite mješavinom začina, pa dobro izmiješajte i ostavite desetak minuta. Na kraju sa ovim dresingom prelijte salatu i poslužite kao hladno predjelo.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.