8.1.2019. 10:28
0
Krem supa od mrkve i đumbira
Jednostavniji recept za ukusniju supu od ovako malo sastojaka teško da ćete pronaći. Slatkasta mrkva se odlično uklopila sa „žestokim“ đumbirom koji je ovoj supi dao poseban šmek!
Sastojci:

5-6 mrkvi
komadić svježeg đumbira
1 luk
1 kašičica bijelog luka u prahu
1 korijen peršuna
biber
so
svježi peršun
maslinovo ulje

Na maslinovom ulju prodinstajte sitnije narezan luk i korijen peršuna. Nakon toga, dodajte krupno narendanu mrkvu, pa dinstajte još 2-3 minute. Prelijte sa povrtnim temeljcem i kuhajte oko 10 minuta.

Potom, iz supe cjedilom izvadite povrće u dublju zdjelu, pa ga fino izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete glatku povrtnu kašu. Za savršene rezultate miksanja tu je Tefal štapni mikser Optitouch HB833138.

Kašu od povrća, zatim, postepeno dodajite u supu neprestano miješajući. Na kraju dodajte sitno narendani đumbir, bijeli luk u prahu i svježi peršun, te krčkajte još par minuta.

Supu servirajte sa nekoliko kapi vrhnja za kuhanje.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.