Piletina u kombinaciji s gljivama je neodoljiva, a što više različitih vrsta upotrijebite ovo će jelo podići na viši nivo.
Sastojci:
300 g pilećeg filea
1 luk
100 g zlatnih šampinjona
100 g bukovača
100 g šampinjona
2 češnja bijelog luka
10 g putera
maslinovo ulje
300 ml vrhnja za kuhanje
200 g njoka
biber
svježi peršun
so
Pileći file izrežite na kockice pa ga popržite na puteru dok ne dobije finu boju. Izvadite piletinu, dodajte maslinovo ulje, pa prodinstajte sitno nasjeckan luk. Ovoga puta, naš kuhar je koristio obične šampinjone, zlatne šampinjone i bukovače, ali vi možete koristiti i bilo koje druge gljive.
Nasjeckajte ih na sitno, pa ih pržite s lukom dok sva tečnost ne ispari. Tada vratite piletinu, posolite, pobiberite i dodajte svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte. Piletinu i gljive prelijte vrhnjem za kuhanje i pustite da se krčka na lagnoj vatri.
U posebnoj šerpi skuhajte njoke prema uputstvu na pakovanju, pa ih ocijedite i dodajte u piletinu i gljive, lagano izmiješajte i skinite s vatre. Dobar tek, želi vam
Tefal!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.