14.1.2019. 10:58
0
Dal Padrino salata
Među popularnim jelima u sarajevskoj pizzeriji Dal Padrino ističe se pileća salata. Mi smo dobili recept, koji smo s veseljem podijelili s vama...
Sastojci:

100 g pilećeg filea
80 g zelene salate
60 g kupusa
100 g krastavaca
120 g paradajza
20 g kukuruza
10 g maslina
biber
so
ulje

dresing:
200 ml jogurta
200 g majoneze
bosiljak

Pileće meso izrežite na trakice, pa ga prepržite na malo ulja. Posolite, pobiberite i pržite dok lijepo ne porumeni.

U većoj zdjeli pomiješajte zelenu salatu isječenu na trakice, narendani svježi kupus, te ploške svježeg krastavca i kockice svježeg paradajza. Po povrću poslažite komade piletine, pa ih pospite zrnima kukuruza šećerca i maslinama po želji.

U posebnoj zdjeli dobro izmiješajte jogurt i majonezu sa malo bosiljka, pa s tim dresingom prelijte cijelu salatu. Jednostavno, ukusno i zdravo.

A ako vam je mrsko kuhati, pileću salatu Dal Padrino možete naručiti i telefonom na 061 66 55 55, ili prošetati do Ulice Branilaca Sarajeva 20 gdje osim u salati možete uživati i mnogim drugim jelima Pizzerije Dal Padrino!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.