11.2.2019. 11:05
1
Omlet s povrćem i šunkom iz rerne
Kako od omleta napraviti pravi mali specijalitet? Jajima dodajte povrće i šunku, pa ga zapecite u rerni i imate pun pogodak!
Sastojci:

5 jaja 
3 kašike brašna 
1 stabljika prase 
100 g pureće šunke 
1 tikvica  
10 ml mlijeka 
40 g parmezana
10 kom. cherry paradajza
so
biber


Obično omlete jedemo za doručak, ali ovaj iz rerne može biti i odličan lagani ručak. Najprije izlupajte jaja, pa dodajte brašno.

Pureću šunku i tikvicu isjeckajte na kocke, a prasu na ploškice, pa sve umiješajte u smjesu od jaja i brašna. Blago posolite, dodajte biber, mlijeko i 20 g parmezana, pa sve ponovo izmiješajte i izlijte u tepsiju ili vatrostalnu zdjelu. Naši kuhari su imali priliku koristiti novo Tefal Ingenio suđe za pečenje i uvjerili se u savršene rezultate.

Zahvaljujući Ingenio posuđu iz Tefala  i njegovoj 100 posto sigurno odvojivoj dršci, možete se prebaciti sa jedne posude na drugu samo jednim klikom. Pripremajte hranu na ploči za kuhanje, zatim u rerni, poslužite je direktno na stolu a potom ostavite ostatke u frižider.

Nakon što ste smjesu izlili u tepsiju, cherry paradajz isjecite na pola, pa ga rasporedite po čitavom omletu i blago ga utisnite u smjesu. Sve pospite ostatkom parmezana i pecite oko 20 minuta na 180 stepeni.

Omlet iz rerne sjajno ide uz sezonsku salatu.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.