13.2.2019. 11:17
0
Kremasta salata
Zimi je manji izbor povrća, ali bez obzira na to, opet se može napraviti dobra salata. Stiže recept za kremastu salatu!
Sastojci:

350 g krompira
100 g mrkve
200 g graška
100 g kukuruza šećerca
50 g kiselih krastavaca
sok ½ limuna
200 g majoneze
biber
so
svježi peršun

Krompir dobro operite, pa ga skuhajte u slanoj vodi i ostavite da se ohladi. Zajedno s krompirom možete kuhati i mrkvu, ali pošto je vrijeme kuhanja drugačije pripazite da je ne prekuhate.

Pošto nema svježeg, koristite smrznuti grašak pa ga skuhajte po uputama na pakovanju.

Skuhani krompir ogulite, pa ga isjeckajte na kockice, te isto učiniti i s mrkvom. Povrće ubacite u veću zdjelu, pa mu dodajte i kisele krastavce koje ste isjeckali na sitno. Prelijte sve sa limunovim soko, te posolite i pobiberite po želji. Dodajte majonezu i sitno nasjeckani svježi peršun, pa sve dobro izmiješajte i ostavite da se ohladi u frižideru.

Ovako pripremljenu salatu možete poslužiti uz pečenje ili samu uz hljeb po izboru. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.