14.3.2019. 12:44
0
Cveklasti muffini
Cvekla obično ide u salatu, u sok, ali ako još niste čuli, ide i u kolače. Muffini sa cveklom su sočniji, jedinstvenog okusa i omamljujućeg mirisa.
Sastojci:

125 g brašna 
125 g integralnog brašna 
½ kesice praška za pecivo 
150 g tamne čokolade
50 g sjeckanih oraha
2 jaja
80 g smeđeg šećera
200 g cvekle
100 ml mlaćenice 
1 vrećica vanilin šećera
malo soli

Ako ste već pravili neki recept s muffinima znate da je to jedan od jednostavnijih kolača za pripremiti. Pomiješate „suhe“ sastojke, dodate mokre i stavite u rernu. Tako je i kod ovog recepta.

Najprije pomiješajte brašno i integralno brašno, pa dodajte prašaka za pecivo. Tamnu čokoladu i orahe isjeckajte na krupno, pa dodajte u smjesu i sve dobro izmiješajte.

Zatim, na pari otopite drugi dio tamne čokolade, a cveklu ogulite pa je izrendajte na sitno. 

Nakon toga, jaja pjenasto umutite jaja sa smeđim šećerom. Dodajte narendanu cveklu, mlaćenicu i vanilin šećer, pa nastavite miksati. Potom, umiješajte rastopljenu čokoladu, te na kraju postepeno dodajite smjesu od suhih sastojaka. Proces miksanja kod naših kuhara umnogome je olakšao Tefal sa svojim kuhinjskim robotom.

Smjesu za muffine potom ravnomjerno rasporedite u kalup koji ste prethodno pobrašnili i stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni. Pecite ih oko 20 minuta, i po želji ih tople pospite šećerom u prahu ili jednostavno ostavite onakvima kakvi izađu iz rerne.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.