21.3.2019. 11:21
0
Pasta u domaćem pestu
Ne morate ići čak do Italije kako biste pojeli ukusnu pastu. Uz malo truda i sami možete napraviti vrhunski obrok.
Sastojci:

200 g špageta

umak za prženje:
2 kašike maslinovog ulja
3 češnja bijelog luka
1 komadić đumbira
chili sjemenke

pesto:
1 teglica sušenog paradajza u ulju
20 g pinjola
2 češnja bijelog luka
svježi peršun
bosiljak
20 g parmezana

Špagete stavite da se kuhaju i držite se uputsva s pakovanja. Nemojte da vam se tjestenina prekuha. 

Dok se pasta kuha, napravite najprije umak za prženje. U sjeckalici pomiješajte maslinovo ulje, bijeli luk, đumbir i chili sjemenke. Miksajte dok ne dobijete finu emulziju. Naš kuhar je koristio Tefal Moulinette Compact MB300538 sjeckalicu s kojom je postigao odlične rezultate.

Emulziju izlijte u posebnu zdjelicu, pa sjeckalicu iskoristite za pripremu domaćeg pesta. Prije svega, kratko u tavi prepržite pinjole. Pustite ih da blago porumene. Zatim ih ubacite u sjeckalicu, pa im dodajte sušeni paradajz iz teglice zajedno sa uljem, te bijeli luk, svježi peršun i bosiljak. Na kraju dodajte narendani parmezan i miksajte dok ne dobijete finu pastu, odnosno preukusni domaći pesto.

Wok tavu dobro ugrijte, pa u nju dodajte napravljenu emulziju. Kad se dobro ugrije emulzija dodajte skuhane špagete i konstatno ih vrtite u wok tavi oko 3-4 minute. Potrudite se da pasta što bolje upije sve arome i sokove emulzije

Popržene špagete izvadite u tanjur, pa ih prelijte pestom i po želji pospite sa još malo parmezana i pinjolima.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.