26.3.2019. 10:46
0
Leblebli pašteta s tunom
Želite li zdrav i ukusan namaz, paštetu koja će nadmašiti sve one konzervirane, dalje ne morate tražiti. Leblebije, tunjevina i blago preprženi susam su kombinacija za čistu desteku!
Sastojci:

200 g skuhanih leblebija
160 g konzervirane tunjevine 
20 ml bučinog/tikvinog ulja
50 g susama
1 kašičica soli
sok ½ limuna

Za pripremu paštete možete koristiti sterilisane leblebije koje dolaze pakovane u teglama ili konzervama, i njih nije potrebno kuhati. Dovoljno ih je isprati vodom i koristiti kao gotove. Ako pak koristite suhu leblebiju, potrebno vam je 80 grama. Suhe leblebije namočite u vodi i ostavite preko noći, pa kuhajte oko 50 minuta, odnosno dok ne postanu mekane.

U tavi pomiješajte susam i so, pa sve kratko prepržite na laganoj vatri. Susam i so možete usitniti u avanu, ili jednostavno u Tefal sjeckalici kao što je to učinio naš kuhar.

Zatim, u većoj zdjeli pomiješajte lebelebije, tunjevinu iz konzerve koju ste prethodno ocijedili, bučino (tikvino) ulje, preprženi i usitnjeni susam, te sok limuna. Sve izmiksajte štapnim mikserom dok ne dobijete fini namaz. 

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2015, Source d.o.o.