18.4.2019. 12:19
0
Kolač sa suhim šljivama
Karakterističan šmek suhih šljiva jako dobro se povezao sa vazdušastim mekanim tijestom i dobili smo kolač koji nas vraća u djetinjstvo.
Sastojci:

500 g suhih šljiva
500 g brašna
130 g putera 
150 g šećera
2 jaja 
korica 1 limuna 
1 kesica vanilin šećera
1 kesica praška za pecivo
200 ml mlijeka 
šećer u prahu za posipanje

Kao i mnogo puta do sada, našem kuharu je u pomoć oko pripreme jela stigao Tefal. Priprema kolača, ili jela od tijesta, nikada nije bila lakša jer je tu Masterchef Gourmet QB505G.

Dakle, u zdjelu za miješanje ubacite kockice putera, šećer, vanilin šećer, koricu limuna i izmiksajte. Zatim, dodajte jaja, jedno po jedno i nastavite miksati. U posebnoj zdjeli pomiješajte brašno s praškom za pecivo, pa ga dodajite postepeno, zajedno sa mlijekom, u ostatak smjese i nastavite miksati. Kada se smjesa počne odvajati od zdjele, znak je da prestanete s miksanje.

Tijesto, potom, izlijte u kalup i jednako ga poravnajte. Po tijestu poredajte suhe šljive, kojima ste prethodno odstranili košpice. Ako želite sočniji kolač, šljive ranije potopite u vodi ili u soku od naranče oko desetak minuta. 

Sve stavite u zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko pola sata. Na kraju kolač pospite šećerom u prahu i poslužite ga ohlađenog.

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.