13.5.2019. 10:35
0
Sočna riba iz rerne
Kako ispeći ribu u rerni, a da ostane sočna, tako je jednostavan zadatak kada imate pravi recept.
Sastojci:

500 g brancina (ili druge morske ribe)
1 luk 
1 limun
500 ml bijelog vina
so
mješavina začina
peršun 
maslinovo ulje
sirće
mljevena crvena paprika

Zamolite u ribarnici da vam očiste ribu kako biste imali što manje posla oko pripreme. Ribu operite pod jakim mlazom vode, pa je fino posušite. Oštrim nožem je zasijecite na nekoliko mjesta sa obje strane i položite ih u tepsiju. Ribu posolite i pospite mješavinom začina, a unutrašnjost ubacite sitno nasjeckan luk i svježi peršun.

Limun isijecite na kockice pa ga rasporedite po tepsiji. Sve pospite sa mljevenom crvenom paprikom, ostatkom peršuna, pa prelijte maslinovim uljem, sirćetom i bijelim vinom.

Stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko pola sata. Uz ovako pripremljenu ribu poslužite kuhani krompir. Dobar tek, želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.