Lazanje možete iskoristiti i za pravljenje cannellona, još jednog bisera italijanske kuhinje, a možete ih puniti vašim omiljenim namirnicama.
Sastojci:
10 listova lazanja
1 luk
1 žuta paprika
250 g šampinjona
3 paradajza
60 g putera
150 ml vode
so
biber
mješavina začina
150 g goude
50 g parmezana
Pošto vam za kuhanje lazanje ne treba mnogo vremena, najbolje je da prvo napravite nadjev. Na puteru prepržite sitno nasjeckan luk, pa dodajte žutu papriku (može i crvena) isjeckanu na kockice i dinstajte dok ne omekšaju. Zatim, dodajte šampinjone, pa pustite i njih da omekšaju.
Kada ispari tečnost, prelijte sve sa vodom, pa dodajte so, biber i mješavinu začina. Na kraju dodajte svježi paradajz nasjeckan na kockice i krčkajte oko 25 minuta. Ako vam smeta kožica paradajza, prethodno ga potopite u vreloj vodi oko 10 minuta, što će vam olakšati guljenje.
Nadjev ostavite sa strane, pa skuhajte lazanje. U ključalu vodu, koju ste prethodno posolili, dodajite list po list lazanja i kratko ih kuhajte (oko 2 minute), pa ih vadite u tepsiju i slažite jednu pored druge.
Na rub lista lazanje stavite nadjev, pa je zarolajte. Cannellone slažite jedan uz drugi u tepsiju, a preostali nadjev izlijte oko njih. Sve pospite narendanom goudom i parmezanom, pa zapecite u rerni na 180 stepeni oko 25 minuta.
Tefal, ideje bez kojih ne možete!
KuhPoh pratite i na facebooku, youtubeu, twitteru, te instagramu.