23.5.2019. 18:56
0
Francuska supa od luka
Jedno od prepoznatljivih jela francuske kuhinje je i supa od luka, koja je tako jednostavna, a tako ukusna da je morate probati!
Sastojci:
4 glavice luka 
40 g putera
1,5 l vode
so
biber
4 kriške hljeba
4 kriške žutog sira
ulje za prženje
2 kašike kukuruznog brašna
vlasac

Nježno popržite sitno narezani luk na tavi s puterom dok ne dobije zlatno-smeđu boju. Uklonite s topline i pustite da se malo ohladi.

U Tefal ekspres lonac ulijte 1,5 l hladne vode. Zatim, dodajte izdinstani luk, so i biber. Koristite nivo pritiska 2. Poklopite poklopac kako biste dostigli puni pritisak i kuhajte 5 minuta.

Uklonite lonac s topline i ostavite ga da se ohladi na sobnu temperaturu bez pomicanja kotačića za odabir pritiska. Kada indikator pritiska padne, otvorite poklopac. Supu zagustite sa dvije kašike kukuruznog brašna pomiješanog s malo vode.

Umiješajte u supu i prokuhajte, stalno miješajući.

Ono što je još posebno kod ove supe jeste način serviranja. Dakle, ispecite kriške hljeba dok ne dobiju zlatno-smeđu boju u grill tavi. Kada okrenete kriške na drugu stranu na njih stavite list žutog sira i pustite da se blago istopi. Grilovane kriške postavite na dno tanjura i prelijte supu preko njih, te pospite vlascem. Dobar tek želi vam Tefal!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.