24.5.2019. 16:44
0
Pecivo s tikvicama
Nije pita, nije ni hljeb, a ukusno je kao oboje zajedno! Donosimo vam recept za pecivo s tikvicama koje jednako prija i toplo i ohlađeno.

Sastojci:

500 g glatkog brašna
1 kašičica soli
½ vrećice praška za pecivo
30 ml ulja 
200 ml vode 

nadjev:
1 luk 
kratko prepržiti
400 g tikvica 
350 g mladog sira
so

susam za posipanje

U brašno dodajte so, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa zamijesite glatko tijesto. Ostavite ga da odstoji oko pola sata. 

Dok se tijesto odmara, pripremite nadjev. Tikvice isijecite na sitno ili ih izrendajte, pa ih malo posolite i ostavite da odstoje. U tavici na malo ulja izdinstajte sitno nasjeckan luk. Nakon toga, u većoj zdjeli pomiješajte tikvice, izdinstani luk i mladi sir, te malo posolite. Lagano izmiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu.

Zatim, tijesto podijelite na nekoliko manjih kuglica koje ćete na tanko razvaljati na pobrašnjenoj površini. U svaki komad peciva stavite dio nadjeva, pa ga urolajte kao pitu. Tijesto prebacite u tepsiju, pa ga blago premažite uljem i pospite susamom.

Sve stavite u zagrijanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 25 minuta. Tefal, ideje bez kojih ne možete!

KuhPoh pratite i na  facebookuyoutubeutwitteru, te instagramu.

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.